3. Međunarodni sastanak konzorcija “Family in gymnastics – Famnastics”

U okviru dvogodišnjeg Erasmus + programa Europske unije pod nazivom “Family in gymnastics – Famnastics” proteklog vikenda u Novom Sadu konzorcij ovog jedinstvenog projekta usvojio je pilot program gimnastičkih vježbi kojima su obuhvaćena djeca i odrasli.

SD Vojvodina iz Novog Sada bio je domaćin 3. međunarodnom sastanku konzorcija Famnastics programa na kojem je upriličio organizaciju Famnastics treninga u kojem je sudjelovalo 17 djece i 17 odraslih (mame, tate, bake, djedovi). Trening je trajao 60 minuta i sastojao se od pripremljenih vježbi pilot programa koji je kasnije na sastanku sport experata konzorcija i usvojen.

Implementacija usvojenog programa započinje istovremeno 2. svibnja u Splitu, u Sloveniji i Novom Sadu i trajati će kroz svibanj, lipanj, listopad i studeni.

Uspjeh je što sve sredine već imaju popunjene grupe i traži se mjesto više.

Inače, ogledni trening Famnasticsa u Novom Sadu protekao je u zajedničkom vježbanju, međusobnom nadmetanju između djece i odraslih, svatko se trudio tko će bolje izvesti svoje vježbe. Veselja je bilo napretek pa je sat prošao jako brzo.

Sastanak mendžmenta i sport experata konzorcija analizirao je proteklo razdoblje pripreme projekta vrlo uspješnim, jednoglasno prihvatio pilot program i najavio početak održavanja Famnasticsa od 2. svibnja.

“Family in gymnastics – Famnastics” dobio je i svoju službenu pjesmicu:

Gimnastika zna biti zabavna i laka,

kad je sa mnom vježbaju djed ili baka.

Parter, preskok ili razboj, omiljena svaka sprava,

kolut naprijed ili zvijezda, elementi baš su strava.

Hajde tata sad poskoči, i pokaži kako treba,

pa ću i ja poskočiti, tako jako sve do neba!