Gimnastički klub Marjan - Split Gimnastički Klub "Marjan" (Split, Croatia)
Pridruži nam se na Faceu Pogledaj fotke na Picasi Prati nas preko RSSa Pogledaj naš YouTube kanal
Splitska banka
Građa
Com1
Babić
Condor
Generali osiguranje
Paradox wine and cheese bar
Sigoa
Analiza instalacije
Orgula

Novosti ««

Vijesti iz kluba

Zlatna i Korina Brnada

17.06.'17 - Nakon uspjeha Đerek na seniorkom prvenstvu RH za žene naš klub ima i zlato u juniorskoj konkurenciji za žene. Zlato na natjecanju u Sisku osvojila je Korina Brnada na gredi- Korina je osvjila i dvije srebrne medalje ruče, parter i brončanu medalju na preskoku. »»»

Tri Zlata za Đerek

15.06.'17 - Na 26.pojedinačnom prvenstvu za seniorke koje se održalo u Nedelišću prošli vikend naša Ana Đerek osvojila je tri zlatne medalje i to na parteru,ručama i gredi. Ana je radila i preskok ali samo običan premet. Veseli činjenica da je po prvi put nakon dužeg vremena vježbala sve četiri sprave. Čestitamo Ani na medaljama.»»»

Solidan nastup u Trnavi

05.06.'17 - Na 30.Gym festivalu Trnava 2017. u kategoriji kadetkinja nastupile su naše: Katerina Strinić, Antea Ercegović (ekipa) i Anica Mladar pojedinka. U konkurencij 35 gimnastičarki solidan nastup su imale, Strinić koja je zauzela 25.mjesto sa osvojenih 40,00 bodova i Ercegović na 26.mjestu sa 39,966 b. »»»

Đerek 6.mjesto na WCC Osijek-Žito GP

21.05.'17 - Završeno je još jedno izdanje WCC Osijek Žito Grand Prix na kojem su sudjelovali gimnastičari i gimnastičarke iz 33 zemlje svijeta. Među njima bili su i naši gimnastičari-ke: Seligman, Baron, Srbić, Možnik (u MSG), Tkalčec, Kajić, Đerek i Poščić (u ŽSG). Osvojeno je jedno zlato Tina Srbića na preči , jedno srebro Seligman i bronca Baron na konju s hvataljkama. »»»

15.Zelena Jama 2017

20.05.'17 - U Ljubljani je uz sudjelovanje 66 gimnastičarki završen 15.ZJO, turnir za uzrast juniorki i to iz : Malte, Austrije, Izraela , Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Natjecanje je bilo u ekipnoj konkurenciji (2+1) i pojedinačnoj konkurenciji.Ukupno su su nastupile 22 ekipe. Od naših za reprezentaciju Hrvatske nastupile su K:Brnada, A.Ercegović, te C.Zwicker (ZTD HS).»»»

Prva mjesta Sučić, Zaikina i Krnić

15.05.'17 - U organizaciji GK Split održano je 2.kolo kupa regije jug u MŽSG. Nastupilo je devet klubova sa ukupno 195 natjecatelja-ki - 160 u ŽSG i 35 u MSG. Naši natjecatelji osvojili su u pojedinačnoj konkurenciji tri 1.mjesta, dva 2.mjesta i dva 3.mjesta.»»»

Zlatna Anna Zaikina

10.05.'17 - U Zagrebu je održan 5.Darijo Možnik memorijalni turnir za C-program u MŽSG. Naš klub je nastupio sa kategorijama A-ml.kadeti; C-kadeti i C-kadetkinje sa ukupno jedanaest natjecatelja-ki. Ostvareni su vrlo dobri rezultati, a najuspješnija je bila A.Zaikina koja je osvojila 1.mjesto u C-kadetkinjama.»»»

10. međunarodni turnir Sv.Duje

02.05.'17 - U nedjelju 30.travnja održan je 10.MT Sv.Duje. Na turniru koji se održava u čast dana grada Splita i njegovog zaštitnika Sv.Duje nastupilo je šest ekipa iz Slovenije , Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Nastupilo je 108 gimnastičara i gimnastičarki iz klubova: GD Zelena Jama-Ljubljana, GK Spartak - Banja Luka, GK Salto Zadar, GK Dišpet-Šibenik, GK Sinj i GK Marjan.»»»

Đerek zbog pada ostala bez finala

25.04.'17 - Naša Ana Đerek završila je svoje nastupe na Europskom prvenstvu u Cluj-Napoci. Ana je zbog pada na gredi bila tek 80. sa 10,566 bodova, a na parteru unatoč padu na drugoj dijagonali zauzela 33. mjesto (12,366 boda) u konkurenciji 86 gimnastičarki na toj spravi. Ana je nakon natjecanja izjavila: »»»

Zlatni i u Šibeniku

10.04.'17 - U Šibeniku je održano prvo kolo kupa za C program ŽSG i BCD program MSG. Sudjelovalo je 170 gimnastičara i gimnastičarki iz devet klubova regije jug. Naše C kadetkinje su ugodno iznenadile osvojivši ekipno prvo mjesto unatoč činjenici da su bile znatno oslabljene nenastupanjem onih najboljih (Sučić, Bulić, Cvitanović). U pojedinačnom plasmanu najbolja je bila Anna Zaikina osvojivši 2.mjesto s istim brojem bodova kao i prvoplasirana Benković iz Zadra. »»»

Održano 1.kolo kupa B program

03.04.'17 - U organizaciji GKM 02.04.17. održano je prvo kolo kupa u B programu ŽSG za regiju jug. U natjecanju je sudjelovala 31 gimnastičarka iz pet klubova i to: GKM, GK Spli, GK Kaštela, GK Salto Solin i GK Salto Zadar. Prva mjesta iz našeg kluba osvojile su NORA SUČIĆ u ml.kadetkinjama i LARA KRNIĆ u mlađim juniorkama. »»»

Đerek osvojila broncu

25.03.'17 - U svom prvom današnjem finalu na gredi Ana Đerek osvojila je 5. mjesto s ocjenom 12.833. što je bolja ocjena nego u kvalifikacijama. S nestrpljenjem smo očekivali nastup na tlu, a Ana nas je razgalila odlično ocijenjenom vježbom 12.900 osvojivši brončanu medalju. »»»

Đerek u dva finala

24.03.'17 - Na svom prvom nastupu u ovoj godini Ana Đerek plasirala se u dva finala na Svijetskom kupu koji se održava u Dohi (QAT). Đerek je nastupila na dvije sprave i u obje je izborila finale. Na gredi je ostvarila 12.633 boda i u finalu je ušla kao osmoplasirana.»»»

Nagrađeni najuspješniji u 2016.

15.12.'16 - Završetkom natjecateljske godine mogli smo izabrati najuspiješnije gimnastičare-ke našeg kluba u 2016.godini. Prema Pravilniku Upravni odbor kluba proglasio je najuspješnije na prigodnoj proslavi održanoj u utorak 13.prosinca, te ih nagradio prigodnim plaketama. U ženskoj gimnastici: "A" program najbolja kadetkinja je Antea Ercegović, u mlađim juniorkama Korina Brnada i seniorkama Ana Đerek; u "B" programu najbolja kadetkinje je Lara Krnić, juniorka Katarina Žepek i seniorka Marieta Marinović; u "C" programu najbolja kadekinja je Marta Cvitanović. U muškoj gimnastici "A" program nagradu je primio kadet L.Maddox Sommer. U "C" programu nagrađeni su mlađi kadet Lovre Šučur i kadet Filip Vardić. Za ostvaren plasman na OI Rio posebnu nagradu dobila je Ana Đerek. Ovom prilikom održane su i proslave rođendana pa je bilo i kolača pripremljenih od strane roditelja. Čestitamo svim osvajačima nagrada i želimo im još više uspijeha u 2017. ČESTITAMO BOŽIĆ I ŽELIMO SRETNU NOVU 2017. god. SVIM ČLANOVIMA I PRIJATELJIMA KLUBA.»»»

Tri srebra i dvije bronce

05.12.'16 - Naši članovi imali su uspiješan nastup ne 7.MT L.Krstić & M.Dželatović koji se održao u Novom Sadu (SRB). Osvojene su tri srebrne medalje i dvije brončane u konkurenciji gimnastičara-ki iz četrnest zemalja i preko 300 natjecatelja.»»»

Đerek,Šučur, Brnada i Sommer prvaci

07.11.'16 - U Nedelišću je održano 25.DP za muškarce i žene, te ujedno i 16. finale kupa za B program i 13. finale za C program za 2016.godinu. Nastupilo je preko 420 gimnastičara i gimnastičarki. Državno prvensto održavalo se u ŽSG za sve uzraste dok je za MSG natjecanje bilo za mlađe kategorije jer su seniori i juniori natjecanje već imali u lipnju mjesecu. Za naš klub ovo je bilo uspješno natjecanje za sve naše natjecatelje-ice. U gotovo svim kategorijama u kojima smo imali predstavnike-ce osvojili smo poneku medalju kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.»»»

49.Šalamunov memorijal

24.10.'16 - U Mariboru je održan tradicionalni 49.po redu Šalamunov memorijal na kojem je u sastvu juniorske reprezentacije nastupila i naša Korina Brnada.U juniorskoj konkurenciji ukupno je nastupilo 15 gimnastičarki. »»»

3.kolo Kup RH-regija jug

09.10.'16 - Održano je treče završno kolo Kupa RH - regije jug. Nastupilo je ukupno 177 gimnastičara-ki (149 u ŽSG i 28 u MSG) iz osam klubova regije. Naši natjecatelji uspiješno su odradili i ovo treče kolo. Gotovo u svim kategorijama u kojima smo imali predstavnike izborili smo prva mjesta.»»»

MT 3. Sv. Mihovil

26.09.'16 - U organizaciji GK Dišpet u Šibeniku je održan treči po redu međunarodni turnir za "C" program u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. Nastupilo je preko dvijesto natjecatelja-ki iz sedamnaest klubova, Slovenije, BiH i Hrvatske . Naš klub sudjelovao je u konkurenciji kadetkinja, mlađih kadeta i kadeta sa ukupno 12 gimnastičara-ki.»»»

sastanak Tehničke komisije UEG u Splitu

25.09.'16 - U organizaciji HGS-a i našeg kluba u Splitu su održani sastanci TC UEG-e za mušku i žensku gimnastiku. Sastanku je prisustvovalo 14 članova-članica komisije koji su imali vrlo konstruktivna i sadržajna četiri dana u Splitu. Pored važnih odluka koje su donesene u cilju unapređenja sportske gimnastike, bilo je vremena i za zajedničko druženje i razgledavanje grada. Gosti su bili smješteni u Hotelu San Antonio, a kompletan program osmislila je agencija Vetus. Gosti su bili veoma zadovoljni i puni hvale i sobom nose krasne utiske. Ova organizacija sastanka bila je samo uvertira za kongres UEG-e kojeg smo domačini 2017.god. Zahvale za uspješno odrađeni posao idu i Mariju Vukoji (član TC UEG-e) i predsjednici našeg kluba koji su sve iskoordinirali i sudjelovali u organizaciji. »»»

Dan splitskog sporta i primanje kod gradonačelnika

15.09.'16 - Gradonačelnik grada Splita g.Ivo Baldasar primio je splitske olimpijace iz Ria, te im tom prigodom darovao prigodne plakete. Istog dana organizirana je i proslava dana Splitskog sporta koju slavimo na dan početka Mediteranskih igara. Prilika je iskorištena i za postavljenje novih ploča s natpisima naših osvajača medalja u Riu na zapadnoj obali. Čestitke još jednom svim sudionicima Igara.»»»

Antea prva na testiranju

05.09.'16 - U Nedelišću u NGC Aton održano je testiranje Opče i tehničke fizičke spreme gimnastičarki (god. 2004. 2005. i 2006) koje ulaze u olimpijski ciklus kao potencijalne reprezentativke za EP i druga međunarodna natjecanja do 2020.god. Naša Antea Ercegović (2005.) ostvarila je 140 bodova i osvojila prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji. Druga naša predstavnica Katerina Strinić (2006.) ostvarila je 104 boda i zauzela 9.mjesto. Testiranju je pristupilo 17 gimnastičarki.»»»

Započinjemo s natjecateljskim aktivnostima

01.09.'16 - Nakon ljetne pauze počinju natjecateljske aktivnosti, tako već u subotu u Nedelišću imamo kontrolni reprezentativni trening i testiranje OFP-TFP za mlađe kategorije (godišta 2005, 2006, 2007 ). Od naših cura testiranju će prisustvovati Antea Ercegović i Latarina Strinić. »»»
Gimnastički klub Marjan - Split, Hrvatska (CRO)

GK Marjan  gkmarjan@gmail.com
ured: Križine 38, 21000 Split tel/fax: 021/460.137
fax: 021/439.082
mob: 091/200.33.18
091/202.33.62
dvorana:
ŠC "Bazeni Poljud"
Mediteranskih igara 2
21000 Split 
OIB: 73830293157
  
IBAN:
HR 38 2330 0031 1001 1103 6