110. godišnjica HGS-a

Prošlog četvrtka 06.11.2014. g. u Rijeci je održana svečana sjednica HRVATSKOG GIMNASTIČKOG SAVEZA povodom proslave 110.godišnjice osnutka sadašnjeg HGS-a.

Sjednica je održana baš na dan utemeljenja organiziranog djelovanja Saveza i to na istom mjestu gdje se i održala prva sjednica. Ovo je inače prvi put da je održana ovako jedna prslava jer niti jednom dosada nisu održane nikakve svečanosti povodom obljetnica djelovanja Saveza.
Ovu proslavu uveličali su svojom nazočnošću: zamjenik Ministra znanosti obrazovanja i sporta gosp. T. Paškvalin, izaslanik Predsjednika RH gosp. A.Tušek, Predsjednik HOA, Predstavnici grada Rijeke i Primorsko goranske Županije. U svečanoj atmosferi u kratkim crtama prezentiran je rad saveza kroz ovako dugi period. Putem video zida i prigodne brošure prikazano je djelovanje saveza i rezultati bivših i sadašnjih generacija gimnastičara i gimnastičarki zaslužnih za unapređenje i popularizaciju gimnastičkog sporta. Brojni od njih ovom prigodom nagrađeni su prigodnim diplomama, a među njima od naših članova diplome su dobili Magda Ilić, Tina Erceg i Miroslav Končarević.