13. Dobro WCC Osijek

Prije godinu dana Ana Đerek bila je zlatna i brončana u Gradskom vrtu, a 12.06. 2022, se ponovno popela na dva postolja. Prvo na drugu stepenicu zahvaljujući gredi (13.133), a ubrzo potom osvojila je i srebro na tlu (13.266).

– S obzirom da sam danas kroz jutro rekla da bih bila presretna ako osvojim srebro, jer u kolekciji iz Osijeka jedino još nemam tu medalju. I evo danas dva srebra. Poklon je to treneru  mojem treneru Miroslavu Končareviću, a s obzirom da je najbolji trener, zaslužio je ovakav poklon. Dvostruki.

Koliko je moćna konkurencija bila u Osijeku najbolje govori podatak da je na postolju grede stajala s pobjednicom koja je svjetska prvakinja, Njemica Pauline Schaefer-Betz (13.366), ali i s europskom prvakinjom, Rumunjkom Anom Barbosom (12.433) danas brončanom.

Greda mi je počela malo klimavo, greška je bila na prvom elementu i već tu je porasla trema, sa 10% na 110% i onda je bilo u glavi – snalaženje, smirivanje. Ali, na kraju sam izvukla vježbu vez većih pogrešaka, s jako dobrim i jako teškim saskokom. Ponosna sam što sam ga još jednom uspjela odnatjecati. Na podiju su bili svjetska prvakinja, ja i europska prvakinja, prezadovoljna sam što sam se našla rame uz rame s takvim gimnastičarkama. S takvom klasom gredašica. Mene nekako svi uvijek gledaju kroz parter zato mi je drago da iz natjecanja u natjecanje pokazujem visoku razinu i na gredi.

Na parteru je danas slavila Ana Barbosu (13.333), dok je bronca otišla u Tursku u ruke Goksu Ustas Sanli (12.800).  Osjećala sam se dobro, jedan od rijetkih puta da se nisam osjećala umorno. Pretpostavljam da je to i do publike, znala sam da ću dati zadnji atom snage u to. Mislim da jesam, uspjela sam i uživati i nisam napravila niti jednu veću pogrešku. Ja sam prezadovoljna.

Ana je u Osijeku došla do brojke od 31 finala u karijeri na SK i 17 medalja.

Kakav tjedan je iza mene. U ponedjeljak sam položila posljednji kolokvij na fakultetu, u srijedu sam saznala da sam dobitnica Rektorove nagrade i sada 2 srebra. A za dva dana me čeka put na SK u Koper, pa Mediteranske igre… U super sam formi i samo neka ovo sve traje što duže. – izjavila je Ana.

Na natjecanju u Osijeku svoj prvi  nastup na WCC imala je naša Antea Ercegović koja je natjecala na preskoku i zauzela odlićno 10.mjesto. Bravo Antea.