WCC Varna – Đerek zlatna i brončana

Ana Đerek osvojila je dvije medalje na Svjetskom kupu u Varni! Prvo je pozlatila gredu, a ubrzo potom osvojila i broncu na parteru! 

Marjanova dvostruka olimpijka, već u petak u kvalifikacijama pokazala je da je i više nego spremna za međunarodnu sezonu. Na svom prvom natjecanju ove godine s obje nove vježbe i na gredi i na parteru, finala je izborila s trećim ocjenama. A onda u finalu zasjala još više.
Zlato na gredi  s ocjenom 13,300 ispred srebrne Finkinje Maise Kuusikko (13,000), te brončane Francuskinje Aline Friess (12,450).

Ovo zlato na gredi došlo nakon težeg perioda treniranja te sprave. Od početka godine s jedne strane je toliko treniram, a s druge strane toliko mrzim da mi je ovo došlo “ka’ budali pleska”. Nagrada za sve ove mjesece borbe sa ‘treba li meni ova sprava, zašto je toliko radim, zašto ovo ne ide na bolje’… Toliko sam ponosna, jer imam novi naskok, novi saskok. Da mi je netko početkom godine rekao ‘raditi ćeš D saskok na gredi’, rekla bih ‘pa ti si lud, ja to nemam u sebi’. Na kraju eto imam jedina taj saskok na ovom natjecanju. Na to sam najponosnija . Ubrzo nakon jednog postolja, došlo je i drugo. Bronca na parteru zahvaljujući ocjeni 12,900. Slavila je Francuskinja Aline Friess (13,000), dok je srebrna Mađarica Greta Mayer (12,950). javila se iz Bugarske dvostruka medaljašica.

Izvor HGS