Ðerek odlična u Budimpešti

U Budimpešti je završen vrlo jak međunarodni turnir KSI Csanayi kup uz sudjelovanje natjecateljica i natjecatelja iz: Francuske, Njemačke, Rusije, Slovenije, Mađarske, Švicarske, Srbije, Rumunjske, Ukrajine i Hrvatske. Hrvatska ženska vrsta ekipno (boduje se jedna seniorka, jedna juniorka i jedna kadetkinja) je zauzela treče mjesto sa 137 bodova. Za ekipu nastupile su:A. Ðerek, J.Vrsalović (RI) i K.Brnada.

Sjajan rezultat napravila je Ana Ðerek osvojivši u višeboju peto mjesto sa osvojenih izvrsnih 50,400 bodova, prva je bila na preskoku sa 13.900 bodova, četvrta na gredi 12.400. i treča na tlu 13.050 bodova. Na turniru najuspješnije su bile, olimpijska viceprvakinja Viktorija Komova(RUS), te iz Mađarske Csillag Tunde i Diveki Luca i švicarka Caterina Barlaggio. Naša Ana odradila je svoj višeboj bez ijednog pada što joj je dosada rijetko polazilo za rukom. Ovo je dokaz Anine kvalitete ali očito fali još dosta iskustva i velikih natjecanja kako bi se stabiliziralo njeno izvođenje vježbi.
Solidan nastup u reprezentativnoj vrsti imala je i K.Koljanin (10.mj. višeboj) plasiravši se u finalu grede i tla na peto mjesto. Vrlo dobro boje kluba zastupala je Dina Madir osvojivši 8.mjesto u višeboju, a od kadetkinja K.Brnada se plasirala na sedmo mjesto u višeboju, a M.Božanić je trinaesta (nije radila tlo).
U konkurenciji juniorki za reprezentativnu vrstu nastupila je i D.Kranželić (ZTD HS – Zagreb) koja je nažalost ozlijedila nogu na drugoj spravi (tlo) pa nije mogla nastaviti natjecanje.
Nastupili su na turniru i gimnastičari iz ZTD HS-Zagreb. T.Srbić je bio prvi na preči, a K.Vugrinski treči na konju s hvataljkama.