Ekipno otvoreno prvenstvo Austrije

Na drugom po redu otvorenom ekipnom prvenstvu Austrije koje se održalo u Beču 19.ožujka, nastupila je i izabrana vrsta Hrvatske. U ekipi su nastupile juniorke: Ema Kajić (Vita Rijeka), Tea Lalić i Karmen Koljanin (GK Marjan). Zbog povrede na put nije krenula Lara Oršanić (ZTD hrvatski Sokol Zagreb).

Naše gimnastičarke solidno su odradile svoje vježbe , neke izvodeći naučene elemente po prvi put, bez asistencije trenera. To je uzrokovalo tremu i  strah što je za posljedicu imalo padove.
Ukupno su osvojile 124.666 bodova što je bilo dovoljno za plasman na 10.mjesto od ukupno trinaest ekipa. Pojedinačno je nastupilo 59 natjecateljki, a najbolje plasirana od naših je Koljanin na 34.mjestu sa osvojenih 41.634 boda u višeboju, Lalić je 36.ta sa 41.616 bodova, a Kajić 37. sa 41.416 bodova. Ističemo činjenicu da je na natjecanju ispred naših gimnastičarki plasirano sedamnaest vježbačica koje su seniorke, a neke od njih su već dosta iskusne, nastupale su  na turnirima SK i  EP. 

Početak sezone je pokazao da naše vježbačice trebaju usavršiti izvedbe svojih zahtjevnih i teških elemenata (bez padova) koje bi u konačnici donijele znatno veći broj bodova.