Testiranje reprezentativnih kandidatkinja

Glavna trenerica hrvatskih ženskih gimnastičkih reprezentacija, Magda Ilić, od 31. siječnja do 3. veljače 2013. u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću okupila je seniorsku, juniorsku i kadetsku reprezentaciju na redovnom kontrolnom susretu.

Cilj okupljanja je da se testiranjem i kontrolnim natjecanjima odredi uža lista nacionalnog sastava po dobnim kategorijama za razdoblje 2013-2016. godine , dakle pripremamo se za predstoječa EP, SP, i druga velika natjecanja, a u konačnici glavni cilj je plasiranje 1-2 natjecateljice na OI Brazil – izvijestila je trenerica. Na ovom okupljanju seniorke su morale prikazati elemente koje su savladale i one koje tek uče i to u dijelovima, s obzirom da su sve one u punoj fazi priprema. Juniorke su isto morale prikazati svoje vježbe u dijelovima, dok su kadetkinje imale testiranje Opće Tijelesne Pripreme i Specijalne(tehničke) Tijelesne Pripreme. Na osnovu prikazanog odrediti će se kandidatkinje za eventualni odlazak ekipe ili pojedinih vježbačice na EYOF, EP i SK. Kriterijsku normu za EYOF za sada je ispunila samo Ana Ðerek. POTENCIJALNE HRVATSKE REPREZENTATIVKE za ciklus 2013-2016:
Seniorke: (rođene1997. godine i starije): Tijana Tkalčec, Tina Erceg, Ema Kajić, Stella Petran, Dina Madir, Ružica Buzov, Ines Salopek, Karmen Koljanin, Ivana Jerolimov.
Juniorke (rođene 1998. godine): Sara Marija Mihelić , Petra Furač , Ana Poščić, Elena Vičević, Ana Ðerek , Ira Popović. Juniorke (rođene 1999. godine): Elija Valentić , Rea Vušić , Antonija Karlović, Karla Kolić, Antonija Capić, Korina Belokleić, Tea Andrijčić.
Kadetkinje (rođene 2000. godine): Dora Kranželić, Jana Vrsalović, Mia Ivančević, Marijeta Marinović , Nina Mucić, Klara Tomljanović. Kadetkinje (rođene 2001. godine): Sabina Hegeduš, Marina Božanić, Tina Zelčić, Christina Zwicker, Veronika Znaor.