22 Ruj 2019

Đerek ukupna pobjednica World Challenge Cup 2019

Tip događaja:
Lokacija: Guimaraes, Portugal
Organizator: Gym federation Portugal

22 Rujan 12:00 - 22 Rujan 12:00

Drugi finalni dan Svjetskog kupa u portugalskom Guimaraesu donio nam je razloga za sreću. Jedna od najboljih hrvatskih gimnastičarki, naša olimpijka Ana Đerek, srebrom se okitila na gredi, dok je na parteru osvojila broncu.

Dva finala i dvije osvojene medalje. Rečenica je koja ukratko sumira ono što se ovoga vikenda dogodilo Ani Đerek. U finalu grede Ana je za svoju vježbu zaradila ocjenu 12.400 te zauzela odlično drugo mjesto. Bolja je od nje bila samo domaća predstavnica Ana Filipa Martins. Na parteru, svojoj „jačoj“ disciplini, Ana je završila kao trećeplasirana (12.600), no i to joj je bilo dovoljno da po završetku ovoga turnira ponese titulu ukupne pobjednice partera FIG World Challenge Cupa 2019. Druga hrvatska predstavnica u finalu ove sprave, Karlovčanka Petra Furač, svoj je današnji nastup završila na osmom mjestu (11.000).

– Sve u svemu, mislim da moram biti zadovoljna, haha! Kao prvo, jer sam oba finala obavila uspješno, stvarno su obje vježbe bile odrađene izvrsno. Kao drugo, uz to su tu još i medalje te titula ukupne pobjednice FIG World Challenge Cup rang ljestvice, što mi je wow – uzbuđena je nakon novih uspjeha Ana.