17 Pro 2020

EP za seniorke i juniorke 2020. Mersin (TUR)

Tip događaja:
Lokacija:
Organizator: Turkish Gymnystics Federation

17 Prosinac 12:00 - 20 Prosinac 12:00

U turskom Mersinu od 17. do 20.12. održalo se pojedinačno i ekipno Europsko prvenstvo za juniorke i seniorke. Kao dio juniorske reprezentacije iz našeg kluba sudjelovale su Antea Ercegović i Katerina Strinić. Za seniorke je nastupala dvostruka olimpijka Ana Đerek.

Nakon velikih problema u odlasku i dolasku, nekoliko sati prije samog natjecanja, propustivši tjedan dana treninga i podium treninge, Ana Đerek stigla je u Mersin. Stres, netreniranje i dug put praćen kašnjenjima i problemima doveli su do dekoncentracije i pada u nastupu na tlu , a potom i na gredi, njenim najboljim spravama. Nažalost, Ana Đerek je ostala bez izglednih finala. Ana je uz pojedinačni nastup bila i članica seniorske ekipe (Ana Đerek, Tijana Korent, Petra Furač, Christina Zwicker, Tina Zelčić) koja je osvojila 6. mjesto.

Juniorka Antea Ercegović nastupila je na tlu i preskoku. Na tlu je ostvarila 13. mjesto od ukupno 35.  Na preskoku je slavila kao finalistica zauzevši 7. mjesto u ukupnom poretku. Druga naša predstavnica, Katerina Strinić zabilježila je odličan višeboj u kojem je pad s grede stajao finala, a svoj prvi europski plasman višeboja završila je na 17. mjestu od ukupno 29. (preskok:        , ruče: 20/34; greda: 20/36; tlo: 27/35) . Hrvatska juniorska ekipa u sastavu Antea Ercegović, Sara Šulekić, Nika Kukuljan Frleta, Ema Matošević i Katerina Strinić osvojile su 5. mjesto.

Na kraju finala uslijedilo je još jedno fantastično priznanje. Anu Đerek nagradila je Europska gimnastička federacija – Smartscoring Shooting star nagradom! Ova nagrada uručuje se najelegantnijoj gimnastičkoj zvijezdi ovog prvenstva. Njome se želi u središte pažnje staviti iznimna gimnastičarka koja je nadahnuće budućoj generaciji gimnastičarki. Ana Đerek je svakako primjer mladim gimnastičarkama kako se upornošću i radom mogu ostvariti snovi.

Upravo nam je želja da sve Marjanove gimnastičarke slijede Anin primjer.