26 Lip 2022

MI Oran Ana dva finala i dva šesta mjesta

Tip događaja:
Lokacija:
Organizator: Alžirski Gym Savez -Oran 2022

26 Lipanj 12:00 - 29 Lipanj 12:00

Nažalost, kad si mala zemlja pa ti nepravedno oduzmu ono što ti pripada. Kaže naš trener Miro boli do bola kad jednim takvim potezom povrijede dugogodišnji rad i trud vježbačice, trenera, kluba, nacionalnog tima. Ali i to je dio života, dio sporta. Teško je danas bilo proživljavati nepravdu ali tako je i ne može trenutno biti drukčije. Ana i Miro napravili ste veliki posao. Čeka vas povratak kući nakon tjedana izbivanja i izvrsnih rezultata, kratki odmor i put prema EP. Nepravde je bilo i biti će je i neka ostane mali i neznatni dio naših života koji su nam toliko vrijedni da ćemo je što prije zaboraviti. Idemo dalje.

Ana Đerek u oba svoja finala danas na Mediteranskim igrama, i na gredi i na tlu, završila je kao šesta.

Prvo je odradila finale grede gdje je ocijenjena sa 12.600 bodova. Zlatna je Talijanka Martina Maggio (13.550), srebrna njezina sunarodnjakinja Asia D’Amato (13.250), a brončana Francuskinja Carolann Heduit.

“Pomiješane su mi emocije nakon ovih finala. Što se tiče grede, ne žalim ni najmanje. Apsolutno sam svjesna da današnja moja vježba nije bila za medalju, ali mi je žao partera”.

Šesto mjesto Ana je ponovila i na tlu. Iako, ocjena 12.850 svima se činila premala za ono što je Ana pokazala danas. Slavila je Talijanka D’Amato (13.500), srebrna je Maggio (13.300), a brončana Francuskinja Osyssek-Reimer (13.050).

“Mislim da sam odradila jednu od najboljih vježbi ikada. Inače za slabije vježbe dobijem puno veću ocjenu s kojima bi i te kako konkurirala za medalju, ali mislim da sam ovaj put osjetila onu nepravdu kad sa svojim grbom ne možeš konkurirati zemljama kao što su Italija i Francuska. To svakog sportaša najviše pogađa i najviše boli. Ali, s druge strane iza mene je 5 tjedana natjecanja, ja sam pokazala 10 partera bez greške, pokazala sam 10 greda i od toga 9 bez pada. Stvarno sam zadovoljna i sretna što sam odradila i ovo peto natjecanje i sad napokon slijedi malo odmora. Nadam se da će se emocije malo slegnuti i da će to sve biti OK, ali trenutno… Ne volim nepravdu”, tužno je rekla Ana.

Izvor HGS