03 Lip 2022

Prvenstvo Hrvatske Apsolutni- Slobodni – Obavezni program 2022

Tip događaja:
Lokacija:
Organizator: SD Osijek Žito

3 Lipanj 12:00 - 5 Lipanj 12:00

U organizaciji GD Osijek-Žita u dvorani Gradski vrt održalo se Prvenstvo Hrvatske u svim programima muške i ženske sportske gimnastike.

Prvoga dana trodnevnog natjecanja na programu je bio najjači, apsolutni program gimnastičarki, a obilježili su ga nastupi dvostruke olimpijke Ane Đerek koja je osvojila seniorske naslove prvakinje na gredi (13.050 bodova) i parteru (13.050).

– Još jednom dvostruka prvakinja. Iako, iskreno, ne brojim više koliko imam osvojenih nacionalnih titula. Brojim samo ove sa Svjetskog kupa, evo nakon prošlog vikenda u Varni sam na 15. Ali, uvijek mi je drago doći na Državno, uvijek imam tremu, uvijek želim pokazati i mlađima svoju gimnastiku, da vide kako to može izgledati, kako i oni to mogu uraditi ako nastave trenirati, ako se nastave truditi. Sve u svemu sam zadovoljna jer sam opet odradila dvije početne ocjene preko 5 i dobila dvije ocjene preko 13.000. Prezadovoljna sam. Iskreno, bilo možda bolje da sam nakon Varne odmorila ovaj tjedan pa onda došla sljedeći tjedan u Osijek na Svjetski kup, jer sam iz Varne došla umorna, s dvije medalje, ali psihički prazna. No, ovo znači mom klubu GK Marjanu. Meni ne, stvarno više ne brojim medalje, ali ako mom klubu znači zlato na Državnom prvenstvu, onda znači i meni i treba ga osvojiti – poručila je Ana.

Osim Ane zlata su osvojile i Kuzmanić u kadetskom uzrastu i to na gredi AP i u višeboju SP; Marasović Rossi Nora u SP-mlađe seniorke; Rosandić u OP višeboj kadetkinje; LOzančić Marta u ml. kadetkinjama višeboj- u AP juniorke 2 mj-na tlu osvojila je M.Bezer; seniorka AP A.Ercegović na preskoku osvojila je 2.mj., a 2. mj. u OP kadetkinje osvojila je Višić Tonka,  u ovoj kat.3. mj zauzela je Iva Fredotović. Osvojili smo i nekoliko ekipnih trofeja AP juniorke, OP kadetkinje. OP mlađe juniorke Čestitamo svim osvajačima trofeja, a i svima ostalima članovima Marjana pogotovo onima kojima je ovo bilo prvo veće natjecanje.