17 Lip 2022

WCC Slovenija Koper 2022. – Đerek 2x na postolju

Tip događaja:
Lokacija:
Organizator: Slovenski gimnastički Savez

17 Lipanj 12:00 - 19 Lipanj 12:00

Ana Đerek osvojila je nove dvije medalje na turniru Svjetskog kupa! Nakon Varne (zlato na gredi i bronca na tlu) i Osijeka (srebro na gredi i tlu), danas se u dva finala Svjetskog kupa u Kopru penjala na postolje. Pozlatila je parter te na gredi osvojila srebro nastavivši nevjerojatan niz – treći SK u nizu ove sezone osvaja po dvije medalje. Ili još bolje, oduševljava četvrti vikend za redom, budući je između Varne i Osijeka imala i Prvenstvo Hrvatske gdje je dva puta bila zlatna.

Olimpijka splitskog GK Marjana “berbu” u Sloveniji otvorila je 2. mjestom na gredi s ocjenom 13.250. Bolja je bila samo Mađarica Zsofia Kovacz (13.650), dok je brončana njezina sunarodnjakinja Greta Mayer (12.450). Druga hrvatska finalistica danas na gredi, Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol) ostala je korak do postolja, četvrta je sa 11.700 bodova u svom 3. finalu SK u karijeri.

Ani Đerek srebro na gredi bila je 18. medalja na turnirima Svjetskog kupa, no samo nekoliko trenutaka kasnije do 19. je u svom 33. finalu došla zahvaljujući zlatu na parteru. Osvojila ga je s ocjenom 12.900, a na postolju je stajala uz srebrnu Britanku Poppy-Grace Stickler (12.750) i brončanu Mađaricu Gretu Mayer (12.650). Ani je ovo drugo zlato ove sezone nakon onoga na gredi u Varni, ali i ukupno peto u karijeri na SK.

– Tri Svjetska kupa u nizu, šest medalja, danas zlato i srebro… Stvarno ne mogu biti sretnija rekla je Ana nakon što je odslušala hrvatsku himnu u Sloveniji.

– Stvari su se odigrale ovaj put na moju ruku, s obzirom da sam napravila malu grešku već na početku vježbe na parteru gdje mislim da sam istu tu sekundu pomislila da sam ispala iz borbe za zlato, ali na kraju su se stvari tako odigrale da sam i s tom jednom greškicom osvojila zlato.

A greda?

Odradila sam vježbu bez pada, osvojila srebro… Prezadovoljna sam, jer zadnjih nekoliko dana ne treniram baš dobro gredu, na ovoj Gymnova gredi nismo još našli zajednički jezik do danas. I zagrijavanje je bilo loše, tako da stvarno nemam komentara za današnji dan. Vratio mi se trud i rad baš lipo zahvalna je bila Ana.

Izvor HGS